Hoe Kun Je Wespen Weghouden: 7 Handige Tips

Keep Wasps Away With These 3 Easy Tips! [Wasp Prevention]

Hoe Kun Je Wespen Weghouden: 7 Handige Tips

Keep Wasps Away With These 3 Easy Tips! [Wasp Prevention]

Keywords searched by users: hoe kun je wespen weghouden wespen verjagen buiten, wespen verjagen ammoniak, wespennest verjagen, wespennest voorkomen, kruidnagel tegen wespen, wespen verjagen met plantenspuit, wespen verjagen met koffie, nep wespennest

Hoe kun je wespen buiten de deur houden?

De zomer is het seizoen waarin wespen het meest actief zijn en voor overlast kunnen zorgen. Hun gezoem en stekende gedrag kunnen zorgen voor vervelende momenten tijdens een gezellige picknick of bbq in de tuin. Gelukkig zijn er verschillende manieren om wespen op afstand te houden. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je wespen kunt voorkomen en verjagen, zodat je ongestoord van je zomer kunt genieten.

1. Het gedrag van wespen begrijpen

Voordat we de verschillende manieren om wespen weg te houden bespreken, is het belangrijk om het gedrag van wespen beter te begrijpen. Wespen zijn insecten die tot de familie van de vliesvleugeligen behoren. Ze worden aangetrokken tot zoet voedsel en drankjes, met name suiker en vruchtensappen. Dit is de reden waarom ze vaak opduiken tijdens een zomerse picknick.

Daarnaast zijn wespen erg territoriaal. Als ze eenmaal een plek hebben gevonden waar ze voedsel kunnen halen, zullen ze blijven terugkomen. Ze kunnen ook agressief worden als ze zich bedreigd voelen. Het is dus belangrijk om rustig te blijven en de wespen niet te provoceren, om zo steken te voorkomen.

2. Wespen voorkomen

Een van de beste manieren om wespen weg te houden, is door preventieve maatregelen te nemen. Hier zijn enkele tips om wespen te voorkomen:

 • Bedek voedsel en drankjes buitenshuis: Wespen worden aangetrokken door zoet voedsel en drankjes, dus zorg ervoor dat je voedsel en drankjes afdekt als je buiten eet of drinkt. Gebruik bijvoorbeeld afdeknetten of bewaar voedsel in afsluitbare containers.
 • Sluit ramen en deuren: Controleer of er geen openingen zijn waardoor wespen je huis kunnen binnendringen. Houd ramen en deuren gesloten of gebruik horren om te voorkomen dat wespen naar binnen vliegen.
 • Bewaar afval op een veilige manier: Zorg ervoor dat afvalbakken stevig zijn afgesloten en dat er geen voedselresten in de buurt zijn. Wespen worden aangetrokken door geuren en zullen afkomen op open vuilnisbakken.
 • Vermijd felgekleurde kleding: Wespen worden aangetrokken door felle kleuren, vooral geel en wit. Probeer kleding te dragen in neutrale kleuren om te voorkomen dat wespen op je afkomen.

3. Wespenvriendelijke tuin

Je kunt ook maatregelen nemen in je tuin om wespen op afstand te houden. Hier zijn enkele tips:

 • Verwijder voedselbronnen: Zorg ervoor dat er geen overrijp fruit of andere voedselbronnen in je tuin liggen. Dit trekt wespen aan.
 • Vermijd geurige bloemen: Wespen worden aangetrokken door geurige bloemen. Kies voor bloemen die minder geurig zijn om wespen af te weren.
 • Kweek kruiden waar wespen niet van houden: Er zijn bepaalde kruiden waar wespen niet van houden, zoals pepermunt, citroenmelisse en tijm. Door deze kruiden in je tuin te kweken, kun je wespen op afstand houden.

4. Natuurlijke wespenverjagers

Naast preventieve maatregelen kun je ook gebruik maken van natuurlijke geuren die wespen niet lekker vinden. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Citroen: Wespen hebben een hekel aan de geur van citroen. Je kunt wat citroenschillen of druppels citroensap op strategische plekken neerleggen om wespen weg te jagen.
 • Azijn: Een andere geur waar wespen niet van houden is azijn. Doe wat azijn in een kommetje en zet het op een plek waar je wespen wilt vermijden.
 • Kruidnagel: Wespen hebben een hekel aan de geur van kruidnagel. Je kunt enkele kruidnagels in een kommetje water leggen en dit op een tafel of vensterbank zetten om wespen weg te houden.
 • Geranium: Ook de geur van geraniums kan wespen op afstand houden. Zet wat potten met geraniums in je tuin of op je terras om wespen te vermijden.

5. Houd je terras en buitenruimte wespenvrij

Om wespen weg te houden van je terras en buitenruimte, is het belangrijk om deze schoon te houden. Hier zijn enkele tips:

 • Leeg regelmatig vuilnisbakken: Wespen komen af op de geur van voedselresten. Zorg ervoor dat je vuilnisbakken regelmatig leegt en schoonmaakt om wespen op afstand te houden.
 • Schoonmaken van tafels en stoelen: Verwijder voedselresten en zoete drankjes van tafels en stoelen om wespen weg te houden. Gebruik een milde zeepoplossing om de oppervlakken schoon te maken.
 • Gebruik een ventilator: Wespen houden niet van harde wind. Zet een ventilator op je terras om wespen weg te blazen.

6. Effectieve wespenvallen

Als preventieve maatregelen niet voldoende zijn, kun je wespenvallen gebruiken om wespen weg te vangen. Hier zijn enkele opties:

 • Zelfgemaakte wespenval: Je kunt een wespenval maken door een plastic fles in tweeën te snijden, de onderste helft te vullen met een zoete vloeistof zoals limonade, en de bovenste helft ondersteboven in de onderste helft te plaatsen. Wespen worden aangetrokken door de zoete vloeistof, kruipen de fles in en kunnen er niet meer uit.
 • Koop een wespenval: Er zijn ook kant-en-klare wespenvallen te koop in tuincentra en bouwmarkten. Deze vallen zijn vaak voorzien van een zoete lokstof en kunnen effectief zijn om wespen weg te vangen.

7. Oma’s tips en trucs

Naast de bovengenoemde methoden zijn er ook een aantal huismiddeltjes en trucs die mensen al jarenlang gebruiken om wespen weg te houden. Hier zijn enkele van deze ‘oma’s tips en trucs’:

 • Schoteltjes met kruidnagel: Plaats schoteltjes met kruidnagel op strategische plekken in je tuin of op je terras. Wespen hebben een hekel aan de geur van kruidnagel en zullen hierdoor worden afgeschrikt.
 • Azijn: Een kommetje azijn op je tuintafel kan wespen op afstand houden.
 • Nep wespennest: Wespen zijn territoriale insecten. Door een nep wespennest op te hangen, denken wespen dat er al een kolonie aanwezig is en zullen ze afschrikken.

8. Wespen in huis

Als je wespen in huis hebt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Probeer niet in paniek te raken en volg deze stappen om de wespen veilig te verwijderen:

 • Afsluiten van de ruimte: Probeer de wespen in één ruimte te houden door de deuren naar andere kamers gesloten te houden.
 • Open een raam: Probeer een raam te openen in de ruimte waar de wespen zich bevinden. Hierdoor kunnen de wespen naar buiten vliegen.
 • Gebruik geen insectenspray: Probeer geen insectenspray te gebruiken om wespen te doden. Dit kan de wespen agressief maken.
 • Bel een professionele ongediertebestrijder: Als je het niet veilig kunt verwijderen, bel dan een professionele ongediertebestrijdingsdienst om de wespen op een veilige manier te verwijderen.

9. Professionele hulp inschakelen

In sommige gevallen kan een wespenprobleem het beste worden opgelost door professionele ongediertebestrijdingsdiensten. Als je te maken hebt met een groot wespennest of als je wespen niet veilig kunt verwijderen, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Zij hebben de kennis en ervaring om wespen op een veilige en effectieve manier te verwijderen. Neem contact op met een lokale ongediertebestrijdingsdienst om de wespenprobleem aan te pakken.

Met deze tips en trucs kun je wespen buiten de deur houden en genieten van een zomer zonder overlast. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en de wespen niet te provoceren, om zo steken te voorkomen. Veel succes!

Veelgestelde vragen

Hoe lang leeft een wesp?

De levensduur van een wesp varieert afhankelijk van het soort. Werksters (de vrouwtjes die je vaak ziet) leven meestal ongeveer 12-22 dagen, terwijl de koningin tot 12 maanden kan leven. Mannetjes sterven kort nadat ze hebben gepaard.

Wat is het verschil tussen bijen en wespen?

Bijen en wespen behoren tot dezelfde insectenfamil

Categories: Update 59 Hoe Kun Je Wespen Weghouden

Keep Wasps Away With These 3 Easy Tips! [Wasp Prevention]
Keep Wasps Away With These 3 Easy Tips! [Wasp Prevention]

Verjagen met geur: Zoals we al eerder even benoemden, komen wespen vooral af op vlees en zoetigheid. Ze blijven op veilige afstand van citroen, sinaasappel, azijn, kruidnagel en geranium.

Geur inzetten tegen wespen
 1. kruidnagel in een citroen.
 2. knoflook.
 3. ui.
 4. citronella.
 5. eucalyptus.
 6. alsem.
 7. brandende gemalen koffie.
 8. koper(en) munten.
Afweermiddelen
Sterk effect (meer dan 70% vermindering in aantal wespen) Effect (tussen de 50 en 70% afname)
Citroengras/Cymbopogon Kruidnagel Geranium Rozemarijn Cananga odorata Aarmunt/Groene munt Bergthee Lavendel Echte salie Anijsplant Venkel Citronella Pepermunt Polei Tijm Echte kamille
30 thg 5, 2017

Welke Geur Houdt Wespen Weg?

Welke geur werkt om wespen weg te houden? Er zijn verschillende geuren die een sterk effect hebben op wespen, wat resulteert in een vermindering van meer dan 70% van het aantal wespen. Enkele van deze geuren zijn citroengras, kruidnagel, geranium, rozemarijn, cananga odorata, aarmunt/groene munt, bergthee, lavendel, echte salie, anijsplant en venkel. Daarnaast zijn ook citronella, pepermunt, polei, tijm en echte kamille effectief in het verminderen van het aantal wespen. Dit onderzoek werd gepubliceerd op 30 mei 2017.

Hoe Wespen Weghouden In De Tuin?

Hoe houd je wespen weg in de tuin? Er zijn verschillende geuren die je kunt gebruiken om wespen op afstand te houden, zoals kruidnagel in een citroen, knoflook, ui, citronella, eucalyptus, alsem, brandende gemalen koffie en koperen munten. Deze geuren zijn onaangenaam voor wespen en kunnen helpen om ze op een afstand te houden.

Waar Hebben Wespen Hekel Aan?

Waar hebben wespen een hekel aan? Wespen worden aangetrokken door vlees en zoetigheid, maar ze houden niet van de geur van citroen, kruidnagel en geranium. Uit onderzoek is gebleken dat deze geuren effectief zijn om wespen op afstand te houden, waardoor ze goed passen bij een kruidentuin.

Verzamelen 5 hoe kun je wespen weghouden

Wespen Verjagen! De Beste 19 Tips Tegen Wespen- Kampeermeneer
Wespen Verjagen! De Beste 19 Tips Tegen Wespen- Kampeermeneer
Wespen Overlast In De Tuin? Wespen Verjagen Doe Je Zo | Ecostyle
Wespen Overlast In De Tuin? Wespen Verjagen Doe Je Zo | Ecostyle

See more here: Australia.xemloibaihat.com

Learn more about the topic hoe kun je wespen weghouden.

See more: https://australia.xemloibaihat.com/category/politiek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *