Whirlpool Vaatwasser Doet Het Niet – Oplossingen En Tips

Whirlpool Vaatwasser Doet Het Niet – Oplossingen En Tips

Whirlpool Dishwasher No Spray!! Not Working. Easy Fix!!!

Keywords searched by users: whirlpool vaatwasser doet het niet whirlpool vaatwasser resetten, whirlpool vaatwasser storing symbolen, whirlpool vaatwasser handleiding, whirlpool vaatwasser storing 13, whirlpool vaatwasser gaat niet meer aan, whirlpool vaatwasser foutcode 2, whirlpool vaatwasser water loopt niet weg, whirlpool vaatwasser symbool s

Whirlpool Vaatwasser Doet Het Niet: Problemen en Oplossingen

Whirlpool vaatwasser

De vaatwasser is een essentieel apparaat in de keuken dat ons helpt bij het reinigen van onze vuile vaat. Maar wat doe je als je Whirlpool vaatwasser niet meer werkt en zijn taken niet naar behoren uitvoert? In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken waar gebruikers van Whirlpool vaatwassers tegenaan kunnen lopen en bieden we oplossingen om deze problemen op te lossen.

1. Probleem met het starten van de Whirlpool vaatwasser

Een van de meest voorkomende problemen met Whirlpool vaatwassers is dat ze niet starten wanneer je op de startknop drukt. Dit kan frustrerend zijn, vooral als je een volle vaatwasser hebt en er geen optie lijkt te zijn om het probleem op te lossen.

2. Mogelijke oorzaken van het probleem

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je Whirlpool vaatwasser niet start. Enkele mogelijke oorzaken zijn:

 • Problemen met de stroomtoevoer
 • Een defecte startknop of bedieningspaneel
 • Problemen met de deurvergrendeling
 • Een defecte elektronische kaart

3. Oplossingen voor het startprobleem

Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om het startprobleem van je Whirlpool vaatwasser op te lossen:

 1. Controleer of de vaatwasser correct is aangesloten op het stopcontact en dat er stroom is.
 2. Controleer of de startknop niet is geblokkeerd of vastzit. Reinig indien nodig de knop en het bedieningspaneel.
 3. Controleer of de deur van de vaatwasser goed sluit en vergrendelt. Reinig de deurvergrendeling indien nodig.
 4. Als het probleem blijft bestaan, zou het kunnen dat er een storing is in de elektronische kaart. In dat geval is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

4. Resetten van de Whirlpool vaatwasser

Als je Whirlpool vaatwasser helemaal niet reageert, kan een reset de oplossing zijn. Hier zijn twee manieren om je Whirlpool vaatwasser te resetten:

 1. Soft reset: Schakel de vaatwasser uit door de stekker uit het stopcontact te halen of de zekering uit te schakelen. Wacht minstens één minuut voordat je de stekker weer in het stopcontact steekt of de zekering weer inschakelt. Probeer de vaatwasser vervolgens opnieuw te starten.
 2. Technische reset: Haal de stekker van de vaatwasser uit het stopcontact. Open de deur van de vaatwasser en druk acht keer op de startknop. Sluit de deur en steek de stekker weer in het stopcontact. Hierdoor wordt het programma gereset en zou de vaatwasser moeten reageren.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle Whirlpool vaatwassers dezelfde resetprocedure hebben. Raadpleeg daarom altijd de handleiding van je specifieke model voor de juiste resetinstructies.

5. De vaatwasser krijgt geen water

Een ander veelvoorkomend probleem is wanneer de vaatwasser geen water krijgt. Dit kan verschillende oorzaken hebben en vereist mogelijk wat onderzoek om het probleem op te lossen.

6. Verstopte filters en leidingen controleren en reinigen

Een mogelijke oorzaak van een vaatwasser die geen water krijgt, is dat de filters en leidingen verstopt zijn geraakt door vuil en voedselresten. Het is belangrijk om regelmatig de filters en leidingen van je vaatwasser te controleren en te reinigen om verstoppingen te voorkomen.

Volg deze stappen om de filters en leidingen van je Whirlpool vaatwasser te reinigen:

 1. Open de deur van de vaatwasser en verwijder de onderste rek.
 2. Zoek de filters aan de onderkant van de vaatwasser en haal deze eruit.
 3. Maak de filters schoon met warm water en een zachte borstel om vuil en vet te verwijderen.
 4. Controleer de leidingen op verstoppingen. Gebruik indien nodig een ontkalker om kalkopbouw te verwijderen.
 5. Plaats de filters terug in de vaatwasser en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten.
 6. Plaats het onderste rek terug in de vaatwasser.

7. Professionele hulp inschakelen

Als je ondanks al je inspanningen je Whirlpool vaatwasser niet kunt laten werken, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een erkende monteur kan het probleem beoordelen, de juiste diagnose stellen en het probleem professioneel oplossen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Whirlpool Vaatwasser Resetten

Om je Whirlpool vaatwasser te resetten, zijn er verschillende methoden die je kunt proberen. Een soft reset, waarbij je de vaatwasser uitschakelt en vervolgens weer inschakelt na enkele minuten, of een technische reset, waarbij je specifieke knoppen op het bedieningspaneel indrukt, kunnen beide effectief zijn. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke model voor de juiste resetinstructies.

Whirlpool Vaatwasser Storing Symbolen

Whirlpool vaatwassers hebben verschillende storingssymbolen die kunnen verschijnen op het bedieningspaneel om aan te geven wat er mis kan zijn met het apparaat. Raadpleeg de handleiding van je specifieke model om de betekenis van deze symbolen te achterhalen en de juiste actie te ondernemen.

Whirlpool Vaatwasser Handleiding

Elke Whirlpool vaatwasser wordt geleverd met een handleiding waarin gedetailleerde instructies staan over de installatie, het gebruik en het onderhoud van het apparaat. Raadpleeg altijd de handleiding van je specifieke model voor specifieke informatie en instructies.

Whirlpool Vaatwasser Storing 13

Storing 13 op een Whirlpool vaatwasser duidt meestal op een probleem met de watertoevoer. Controleer de waterinlaatklep, de waterdruk en eventuele verstoppingen in de filters en leidingen. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

Whirlpool Vaatwasser Gaat Niet Meer Aan

Als je Whirlpool vaatwasser helemaal niet meer reageert, controleer dan eerst of er stroom is naar het apparaat. Controleer de stekker, het stopcontact en de zekeringen. Als alles in orde lijkt te zijn, probeer dan de vaatwasser te resetten. Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met een professionele monteur.

Whirlpool Vaatwasser Foutcode 2

Een foutcode 2 op een Whirlpool vaatwasser geeft meestal een probleem aan met de watertoevoer of waterafvoer. Controleer de waterinlaat en de waterafvoerslang op verstoppingen of andere problemen. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

Whirlpool Vaatwasser Water Loopt Niet Weg

Als het water niet wegloopt uit je Whirlpool vaatwasser, controleer dan de afvoerslang, het filter en eventuele verstoppingen in de leidingen. Zorg ervoor dat de afvoerslang niet geknikt is. Reinig de afvoerslang en het filter indien nodig. Als het probleem aanhoudt, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen.

Whirlpool Vaatwasser Symbool S

Het symbool “S” op een Whirlpool vaatwasser kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van het specifieke model. Raadpleeg de handleiding van je vaatwasser om de betekenis van het symbool te achterhalen en de juiste actie te ondernemen.

Met deze informatie en oplossingen kun je hopelijk de veelvoorkomende problemen met je Whirlpool vaatwasser oplossen. Als het probleem echter aanhoudt, aarzel dan niet om professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat je vaatwasser weer naar behoren werkt.

Categories: Delen 35 Whirlpool Vaatwasser Doet Het Niet

Whirlpool dishwasher no spray!! Not working. Easy fix!!!
Whirlpool dishwasher no spray!! Not working. Easy fix!!!

Wat Moet Je Doen Als Je Vaatwasser Niet Aan Gaat?

Wat moet je doen als je vaatwasser niet aan gaat?

Tip 1: Controleer de stroomtoevoer. Wanneer je vaatwasser niet aan gaat, kan het zijn dat er een fout is bij de stroom. Controleer of de stekker goed is aangesloten en of er stroom naar het stopcontact gaat. Als er geen stroomtoevoer is, zorg dan dat het probleem met de stroom is opgelost voordat je verder probeert.

Tip 2: Reset de vaatwasser. Wanneer er iets mis is gegaan bij het vorige programma, kan de vaatwasser af en toe blokkeren. Om dit op te lossen, kan het helpen om de vaatwasser te resetten. Raadpleeg de handleiding van de vaatwasser om te zien hoe je dit kunt doen.

Tip 3: Controleer de deur. Soms kan een deur die niet goed gesloten is ervoor zorgen dat de vaatwasser niet aan gaat. Zorg ervoor dat de deur goed dicht is en vergrendeld is voordat je de vaatwasser probeert te starten.

Tip 4: Controleer het filter. Een verstopt filter kan ervoor zorgen dat de vaatwasser niet goed werkt. Haal het filter uit en controleer of er vuil of restjes vastzitten. Reinig het filter indien nodig en plaats het terug voordat je de vaatwasser opnieuw probeert aan te zetten.

Door deze tips te volgen, kun je mogelijk het probleem oplossen als je vaatwasser niet aan gaat. Als de problemen aanhouden, raadpleeg dan een professional of de klantenservice van de fabrikant voor verdere assistentie.

Waarom Komt Er Geen Water In De Vaatwasser?

Waarom komt er geen water in de vaatwasser?
– Mogelijk is er een verstopping in de wateraanvoer van de vaatwasser. Dit kan veroorzaakt worden door een knik in de aanvoerslang of doordat een filter verstopt is geraakt door vuil. Om het probleem op te lossen, is het belangrijk om de aanvoerslang te controleren en alle filters grondig schoon te maken. Daarnaast moet al het restwater uit de vaatwasser worden verwijderd, dit kan gedaan worden door het eruit te scheppen of de machine voorzichtig te kantelen. Het is aan te raden om deze stappen uit te voeren om ervoor te zorgen dat er weer water in de vaatwasser komt. Deze tips zijn van toepassing vanaf 1 september 2020.

Hoe Zet Je Een Whirlpool Vaatwasser Aan?

Om een Whirlpool vaatwasser aan te zetten, druk je op de toets AAN/UIT van het apparaat. Daarentegen, om de vaatwasser uit te schakelen, druk je ook op dezelfde toets. Het is belangrijk om deze toets te gebruiken om het apparaat correct te bedienen.

Hoe Reset Je De Vaatwasser?

Hoe reset je de vaatwasser?

Om de vaatwasser te resetten zijn er twee opties: de technische reset en de gebruikers reset. Bij de technische reset haal je de stekker van de vaatwasser uit het stopcontact. Wacht vervolgens 30 seconden voordat je de stekker weer in het stopcontact doet. Hierdoor wordt het apparaat volledig gereset.

Bij de gebruikers reset houd je de start/stop toets voor 30 seconden ingedrukt. Hierdoor begint de vaatwasser met afpompen en wordt het programma weer volledig gereset. Dit is handig als er bijvoorbeeld een programma is vastgelopen en je de vaatwasser opnieuw wilt starten.

Samenvatting 17 whirlpool vaatwasser doet het niet

Wast Jouw Vaatwasser Niet Goed Schoon? Onze Tips - Slimster
Wast Jouw Vaatwasser Niet Goed Schoon? Onze Tips – Slimster
Vaatwasser Foutcodes En Storingen + Oplossing - Slimster
Vaatwasser Foutcodes En Storingen + Oplossing – Slimster

See more here: Australia.xemloibaihat.com

Learn more about the topic whirlpool vaatwasser doet het niet.

See more: https://australia.xemloibaihat.com/category/politiek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *