Zelf Een Fietsroute Maken: Een Avontuur Op De Pedalen!

How To Make Your Own Cycling Training Plan

Zelf Een Fietsroute Maken: Een Avontuur Op De Pedalen!

How To Make Your Own Cycling Training Plan

Keywords searched by users: zelf fietsroute maken zelf fietsroute maken zonder knooppunten, zelf fietsroute maken met knooppunten, zelf fietsroute maken google maps, fietsroute uitstippelen op kaart, fietsroute maken gpx, bestaande fietsroutes knooppunten, anwb knooppunten app, 123 fietsroutes knooppunten

Stap 1: Kies een geschikte app voor het maken van fietsroutes

Het maken van je eigen fietsroutes kan een geweldige manier zijn om nieuwe plekken te verkennen en je avontuurlijke kant te voeden. Een belangrijk onderdeel van het zelf maken van fietsroutes is het kiezen van de juiste app om dit mogelijk te maken. Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het plannen en navigeren van je fietsroute.

Enkele populaire apps die je kunt gebruiken zijn:

1. Fietsnetwerk app: De Fietsnetwerk app is een veelgebruikte app die beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-apparaten. Met deze app kun je zelf je fietsroute samenstellen door knooppunten aan te geven op de kaart. Je kunt zelf bepalen welke knooppunten je wilt bezoeken en de app zal de route voor je berekenen.

2. Fiets! app: De Fiets! app is een app die specifiek is ontwikkeld voor fietsers. Deze app biedt kant-en-klare fietsroutes die je kunt gebruiken, maar je kunt ook je eigen route maken. Met de ingebouwde routeplanner kun je gemakkelijk de gewenste punten selecteren en de app zal de route voor je uitstippelen.

3. Google Maps: Hoewel Google Maps primair bekend staat als een navigatie-app voor auto’s, kun je het ook gebruiken om fietsroutes te maken. Met de fietsmodus van Google Maps kun je de gewenste start- en eindpunten selecteren en de app zal de beste fietsroute voor je vinden. Je kunt ook tussenpunten toevoegen om je route aan te passen.

4. Komoot: Komoot is een veelzijdige app die geschikt is voor verschillende buitenactiviteiten, waaronder fietsen. Deze app biedt gedetailleerde kaarten en routes voor verschillende regio’s. Je kunt je eigen fietsroute maken door eenvoudigweg punten op de kaart te selecteren en de app zal de route voor je plannen.

Stap 2: Bepaal het start- en eindpunt van je fietsroute

Nadat je een geschikte app voor het maken van fietsroutes hebt gekozen, is het tijd om het start- en eindpunt van je route te bepalen. Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en de locatie waar je wilt gaan fietsen.

Als je bijvoorbeeld een tocht wilt maken door het prachtige Nederlandse platteland, kun je ervoor kiezen om te starten en eindigen in een landelijk dorpje. Als je liever van stad naar stad fietst, kun je het start- en eindpunt in verschillende steden bepalen.

Zorg ervoor dat je bij het kiezen van je start- en eindpunt rekening houdt met je fitheidsniveau en de duur van je fietstocht. Het is belangrijk om realistisch te zijn en een route te kiezen die bij je past.

Stap 3: Voeg tussenpunten toe aan je fietsroute

Als je eenmaal het start- en eindpunt van je fietsroute hebt bepaald, kun je tussenpunten toevoegen om je route interessanter te maken. Dit kunnen bezienswaardigheden zijn, natuurgebieden, cafés of andere plekken die je graag wilt bezoeken tijdens je fietstocht.

De meeste apps voor het maken van fietsroutes bieden de mogelijkheid om tussenpunten toe te voegen. Je kunt eenvoudig op de kaart tikken op de gewenste locatie en deze zal worden toegevoegd aan je route. Zorg ervoor dat je even stopt bij elk tussenpunt en geniet van wat het te bieden heeft.

Stap 4: Pas de route aan naar jouw voorkeuren

Elke fietser heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om de moeilijkheidsgraad en het type wegen. Gelukkig kun je de meeste fietsroute-apps aanpassen aan jouw voorkeuren.

Je kunt ervoor kiezen om de snelste route te nemen, de meest schilderachtige route, vermijd drukke wegen of juist niet, etc. Je kunt ook aangeven of je de voorkeur geeft aan verharde of onverharde wegen.

Zorg ervoor dat je de instellingen van de app controleert en aanpast naar jouw voorkeuren voordat je begint aan je fietsroute. Op deze manier kun je optimaal genieten van je fietstocht.

Stap 5: Controleer de afstand en de moeilijkheidsgraad van de fietsroute

Voordat je begint aan je zelfgemaakte fietsroute, is het belangrijk om de afstand en de moeilijkheidsgraad van de route te controleren. Dit helpt je om een realistische inschatting te maken van de benodigde tijd en inspanning.

De meeste fietsroute-apps tonen de afstand en de geschatte tijd die nodig is om de route te voltooien. Je kunt de moeilijkheidsgraad ook controleren door te kijken naar het hoogteprofiel van de route. Dit geeft je een idee van eventuele heuvels of bergen die je onderweg tegenkomt.

Als beginner is het verstandig om te starten met kortere en minder uitdagende routes. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je geleidelijk aan langere en moeilijkere routes proberen.

Stap 6: Sla de fietsroute op en deel deze indien gewenst

Nadat je alle gewenste aanpassingen aan je fietsroute hebt gemaakt, is het belangrijk om deze op te slaan voordat je vertrekt. Op deze manier kun je gemakkelijk de route openen en volgen zonder dat je internetverbinding nodig hebt.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je fietsroute te delen met vrienden, familie of andere fietsliefhebbers. Dit is vooral handig als je samen wilt fietsen of als je anderen wilt inspireren om dezelfde route te proberen.

De meeste fietsroute-apps bieden de mogelijkheid om je route te delen via sociale media, e-mail of zelfs als een GPX-bestand.

Stap 7: Navigeer en geniet van je zelfgemaakte fietsroute

Nu is het tijd om te genieten van je zelfgemaakte fietsroute! Zorg ervoor dat je je telefoon of GPS-apparaat op een veilige en handige plek bevestigt, zodat je tijdens het fietsen gemakkelijk de route kunt volgen.

Volg de aanwijzingen op je apparaat en geniet van de prachtige omgeving terwijl je fietst. Vergeet niet af en toe te stoppen om van het uitzicht te genieten of om te rusten.

Veel plezier met het verkennen van nieuwe fietsroutes en het creëren van je eigen avonturen!

Veelgestelde vragen

Zelf fietsroute maken zonder knooppunten

Het is zeker mogelijk om zelf een fietsroute te maken zonder knooppunten. Met behulp van apps zoals Google Maps, Fietsnetwerk app of Komoot kun je je eigen fietsroutes samenstellen door start- en eindpunten te selecteren en tussenpunten toe te voegen. Deze apps berekenen dan automatisch de beste route voor je.

Zelf fietsroute maken met knooppunten

Als je liever fietst op de traditionele manier, kun je ook zelf een fietsroute maken met behulp van knooppunten. In Nederland is het knooppuntensysteem voor fietsroutes erg populair. Met behulp van apps zoals de Fietsnetwerk app of de Fiets! app kun je knooppunten op de kaart selecteren en zo je eigen route samenstellen.

Zelf fietsroute maken met Google Maps

Ja, je kunt ook zelf een fietsroute maken met behulp van Google Maps. Met de fietsmodus van Google Maps kun je het start- en eindpunt van je route selecteren en de app zal de beste fietsroute voor je berekenen. Je kunt ook tussenpunten toevoegen om je route aan te passen.

Fietsroute uitstippelen op kaart

Bij het uitstippelen van een fietsroute op een kaart is het handig om gebruik te maken van apps zoals de Fietsnetwerk app, Fiets! app, Google Maps of Komoot. Met deze apps kun je gemakkelijk punten op de kaart selecteren om je route aan te passen en de app zal de route voor je berekenen.

Fietsroute maken GPX

Als je een fietsroute wilt maken met behulp van een GPS-bestand, kun je dit doen door een GPX-bestand te maken. Met apps zoals Komoot of Fiets! app kun je je route plannen en deze exporteren als een GPX-bestand. Dit bestand kun je vervolgens gebruiken in andere apps of GPS-apparaten om de route te volgen.

Bestaande fietsroutes knooppunten

Als je liever bestaande fietsroutes wilt volgen in plaats van je eigen route te maken, kun je gebruik maken van fietsroute-apps zoals de Fietsnetwerk app, de Fiets! app of Komoot. Deze apps bieden een breed scala aan bestaande fietsroutes met knooppunten die je kunt volgen.

ANWB knooppunten app

De ANWB knooppunten app is een handige app voor fietsers die gebruik willen maken van het knooppuntensysteem. Met deze app kun je eenvoudig de gewenste knooppunten op de kaart selecteren en zo je eigen fietsroute samenstellen. De app biedt ook informatie over bezienswaardigheden en horecagelegenheden langs de route.

123 fietsroutes knooppunten

123 fietsroutes knooppunten is een populaire website die een breed scala aan fietsroutes met knooppunten biedt. Op deze website kun je eenvoudig je gewenste regio selecteren en verschillende fietsroutes bekijken. Je kunt de knooppuntennotatie gebruiken om de route te volgen. Deze website biedt ook gedetailleerde informatie over elke route, inclusief bezienswaardigheden en horecagelegenheden onderweg.

Categories: Delen 42 Zelf Fietsroute Maken

How To Make Your Own Cycling Training Plan
How To Make Your Own Cycling Training Plan

Via verschillende sites en apps kun je een route maken via de bekende knooppunten. Op de ANWB-site vind je een fietsknooppuntenplanner die eenvoudig is in gebruik: klik op de knooppunten die je wilt volgen en de site telt meteen het aantal kilometers mee. De Fietsersbond-routeplanner is een aanrader.

De beste apps om zelf een fietsroute te maken
 1. Fietsroutenetwerk. Fietsen via fietsknooppunten is waarschijnlijk de meest bekende manier om zelf een fietstocht in elkaar te draaien. …
 2. Komoot. Komoot mikt op de avonturiers. …
 3. Route.nl (of: Routiq) …
 4. ANWB Fietsrouteplanner.
Zet zo de laag ‘Fietsen‘ aan op een Android-apparaat:
 1. Tik op Maps. Klik eventueel eerst op de mapGoogle‘.
 2. Tik op het rondje met daarin een vierkantje .
 3. Tik onder ‘Kaartgegevens’ op Fietsen. Tik rechtsboven op het kruisje in het deelvenster om weer bij de kaart te komen.
 4. De laag ‘Fietsen‘ verschijnt over de kaart.
 • Strava – Het sociale netwerk voor fietsers.
 • Wikiloc – Het beste voor fietsroutes.
 • Komoot – De beste voor fietstochten.
 • Garmin Connect – Een essentiële toevoeging.
 • Trailforks – Het beste voor MTB.
 • Google Maps en Apple Maps – De essentiële apps.
 • TrainingPeaks – Het beste voor training.

Hoe Kan Ik Zelf Een Fietsroute Maken?

Hoe kan ik zelf een fietsroute maken? Er zijn verschillende mogelijkheden om een fietsroute te maken via de bekende knooppunten. Een handige website om dit te doen is de fietsknooppuntenplanner op de ANWB-site. Deze planner is eenvoudig in gebruik: je kunt gewoon op de knooppunten klikken die je wilt volgen en de site berekent meteen het aantal kilometers voor je. Een andere aanrader is de Fietsersbond-routeplanner. Deze kun je gebruiken om een fietsroute uit te stippelen. Maak gebruik van deze handige tools en ontdek de vele mogelijkheden om zelf een fietsroute te maken!

Hoe Maak Je Een Fietsroute Op Google Maps?

Om een fietsroute op Google Maps te maken, moet je de ‘Fietsen’ laag inschakelen op een Android-apparaat. Begin door op Maps te tikken. Als je op het Google Maps icoontje in het midden van je scherm tikt, zal de kaart weergegeven worden. Zoek vervolgens naar het rondje met daarin een vierkantje en tik erop. Er verschijnt een deelvenster met verschillende opties voor kaartgegevens. Tik op ‘Fietsen’ onder de optie ‘Kaartgegevens’. Om terug te keren naar de kaart, tik je op het kruisje in de rechterbovenhoek van het deelvenster. Nu zal de ‘Fietsen’ laag zichtbaar zijn op de kaart, waardoor je fietsroutes kunt plannen en verkennen met behulp van Google Maps. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze instructies geldig zijn vanaf 24 januari 2023.

Wat Is De Beste Gratis Fietsroute App?

Op zoek naar de beste gratis fietsroute app? Hier zijn enkele topkeuzes:

1. Strava – Dit is een sociaal netwerk voor fietsers waarmee je je fietsactiviteiten kunt volgen en delen. Het biedt ook functies voor het vinden van fietsroutes.
2. Wikiloc – Deze app wordt beschouwd als een van de beste voor fietsroutes. Het biedt gedetailleerde kaarten en routes die door andere fietsers zijn gemaakt.
3. Komoot – Als je op zoek bent naar de beste app voor fietstochten, is Komoot een goede keuze. Het biedt routesuggesties op basis van je voorkeuren en heeft offline kaarten.
4. Garmin Connect – Deze app is een essentiële toevoeging voor Garmin-apparaten. Het synchroniseert je fietsactiviteiten en biedt gedetailleerde analyse en trainingsfuncties.
5. Trailforks – Voor mountainbikers is Trailforks de beste keuze. Het biedt gedetailleerde routes en trailinformatie.
6. Google Maps en Apple Maps – Deze apps zijn essentieel voor elke fietser. Ze bieden gedetailleerde kaarten en routebeschrijvingen.
7. TrainingPeaks – Als je serieus bent over training, is TrainingPeaks de beste keuze. Het biedt uitgebreide trainingsplanning en analysefuncties.

Houd er rekening mee dat deze informatie geldig is vanaf 19 maart 2021.

Hoe Gpx Fietsroute Maken?

Hoe maak je een GPX fietsroute? Om een GPX fietsroute te maken, moet je eerst het GPX-bestand downloaden op je telefoon of computer. Vervolgens open je Google Maps en ga je naar het (hamburger) menu. Klik op ‘your places’ en daarna op het vierde tabblad ‘maps’. Onderaan het venster zie je de optie ‘Create map’, waarop je kunt klikken. Op deze manier kun je op 12 oktober 2022 een GPX fietsroute maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *